Sectorul de dezvoltare al unităţii a fost considerat încă de la înfiinţare baza producţiei în care cercetătorii şi-au putut organiza şi verifica pe suprafeţe mari rezultatele obţinute în urma cercetărilor efectuate.

In prezent,  unitatea deţine o suprafaţă totală de 125 ha, din care circa 70 ha vie nobilă, reprezentate de soiuri de struguri pentru vinuri albe (Fetească albă, Fetească regală, Aligoté Sauvignon; Chardonnay, Riesling de Rhin), soiuri de struguri pentru vinuri aromate (Muscat Ottonel),  soiuri de struguri pentru vinuri roşii (Merlot) și soiuri de struguri pentru masă (Chasselas d’oré, Gelu, Paula, Victoria,Perla de Csaba, Mara).

Principalele realizări obținute în domeniul producerii materialului săditor:

  • aplicarea tehnologiilor performante în producerea de material săditor din categorii biologice superioare, bază şi certificat, care vor constitui model pentru unităţile de producţie din zona de influenţă a staţiunii (judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani, Neamţ) care cuprinde peste 22000 ha plantaţii viticole;
  • reabilitarea halei de producere a materialului săditor viticol, depăşită fizic şi moral construite în urmă cu peste 30 de ani, prin refacerea hidroizolaţiei acoperişului, a izolaţiei termice a pereţilor, compartimentarea spaţiilor, înlocuirea tâmplăriei (uşi şi ferestre), refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare, reamenajarea platformei pentru tratamentul cu stimulatori de creştere;
  • valorificarea superioară a produselor cercetării – soiuri şi clone proprii prin obţinerea de material săditor viticol din categorii superioare, competitiv cu cel obţinut în comunitatea europeană.

Vinificarea producției de struguri  se realizează în cadrul bazei experimentale –Staţia pilot de vinificaţie, care are o capacitate de prelucrare de 150 t struguri, linie de prelucrare pentru strugurii albi şi linie pentru strugurii negri și o capacitate de depozitare 50.000 hl. în budane, cisterne inox şi cisterne polstif. În cadrul stației pilot în colaborare cu sectorul de cercetare s-au elaborat și aplicat următoarele tehnologii:

  • tehnologia de obţinere a mustului concentrat roşu bogat în polifenoli;
  • tehnologii de obţinere a unor băuturil nealcoolice din struguri (sucuri naturale, sucuri provenite din must concentrat şi băuturi – UVA, UVASODA, ESTIVAL, CORA, TROPIC, MARA, EXOTIC, REDTONIC)
  • tehnologii de producere a vinurilor albe seci prin folosirea protecţiei antioxidante cu gaze inerte (azot, CO2)
  • tehnologie de producere a vinurilor cu rest de zahăr în condiţiile reducerii conţinutului în SO2 şi a eliminării tratamentului cu acid sorbic;
  • tehnologii de obţinere din produse pe bază de must de struguri şi extract natural din seminţe a unor complemente alimentare cu acţiune antioxidantă.